Mercedes-Benz Slovenija
Mercedes-Benz Avtoplus
Financiranje in zavarovanje
Financiranje in zavarovanje
Zanesljiv partner v vseh pogojih

Mercedes-Benz financiranje.

Ob izbiri vozila vam bo prodajalec predstavil možnosti financiranja in vam svetoval pri izbiri finančnega paketa po vaši meri. Vse potrebno v zvezi s sklenitvijo financiranja ali zavarovanja vašega novega ali rabljenega vozila lahko opravite pri vašem prodajalcu vozil Mercedes Benz.

Možnosti financiranja

Finančni leasing

Finančni leasing je najpogostejša oblika financiranja nakupa novih in rabljenih vozil, tako za fizične kot pravne osebe. Postopek sklenitve je enostaven, zahtevana dokumentacija je v primerjavi z bančnim kreditom manj obsežna,  pogoji za odobritev pa fleksibilnejši.

 • Višino mesečnih obrokov je v povezavi z vrednostjo vozila mogoče prilagajati in sicer s trajanjem financiranja ter višino pologa.

Operativni leasing

Operativni leasing/najem predstavlja obliko financiranja, pri kateri se plačuje le uporaba vozila.Ob določitvi trajanja najema, ki je lahko največ 60 mesecev, določite tudi predvideno letno število prevoženih kilometrov.

Operativni leasing je primeren za vse, ki v ospredje postavljate uporabo in ne lastništvo vozila. V času trajanja financiranja vozilo neomejeno uporabljate v okvirih, dogovorjenih s pogodbo, ob izteku financiranja pa vozilo enostavno vrnete trgovcu in se dogovorite za prevzem novega.

 • Dodatno možnost predstavlja operativni lizing/najem z vključenimi storitvami, ki poleg financiranja vključuje tudi stroške v povezavi z uporabo vozila kot so: registracija, avtomobilsko zavarovanje, redno servisiranje vozila, zimske oz. letne pnevmatike ipd.
Zavarovanje. Varnost ima prednost.

Vse o avtomobilskih zavarovanjih

Po zakonu o obveznih zavarovanjih v prometu mora lastnik motornega vozila skleniti zavarovanje vozila preden začne vozilo uporabljati v prometu in zavarovanje obnavljati, dokler je vozilo v uporabi. Če je za vozilo predpisana registracija, sme organ, pristojen za registracijo, izdati prometno dovoljenje šele potem, ko lastnik vozila predloži dokaz o sklenjenem zavarovanju, ki velja za najmanj toliko časa, kolikor bo veljalo prometno dovoljenje.

Vsaka prometna nesreča lahko povzroči veliko materialno škodo, še huje pa je, če v prometni nesreči pride do poškodovanja oseb ali celo smrti. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti lastnika motornega vozila ščiti pred morebitnimi finančnimi posledicami prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik zavarovanega vozil.

Avtomobilsko zavarovanje

Danes, ko imamo vsi vedno več obveznosti, si je težko predstavljati življenje brez avtomobila. Ta je povezan z dodatnimi stroški, zato je pomembno imeti sklenjeno dobro zavarovalno polico.

Pri nas nudimo sklenitve avtomobilskih zavarovanj za naslednje zavarovalnice:

 • Zavarovalnica Triglav
 • Zavarovalnica Sava
 • Zavarovalnica Generali

Posebne ugodnosti:

 • za mlade voznike;
 • na vozniške izkušnje;
 • za brezškodno dogajanje;
 • paketni in stalnostni popusti;
 • popusti za mlade družine;
 • možnost plačila zavarovanja na obroke brez obresti.

Avtomobilsko kasko zavarovanje

Zavarovalnica krije neposredno škodo na zavarovanem vozilu zaradi prometne nezgode (trčenje z drugim vozilom oziroma udeležencem v prometu, trčenje v oviro, zdrs s ceste, prevrnitev), padca predmetov in njihovih sestavnih delov, poškodovanja tapeciranih delov vozila ob pomoči drugim osebam, oškodovanim v prometni nesreči, pa tudi škodo zaradi namernega poškodovanja zavarovane stvari, če gre za preprečitev večje škode na zavarovani ali drugi stvari ali ljudeh. Zavarovalnica krije tudi prevoz poškodovanega vozila do najbližje delavnice ali servisa.

AO+

Zavarovanje krije škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb v prometni nesreči motornega vozila utrpi voznik. Zavarovalna vsota je različna po zavarovalnicah. Višina premije je odvisna od bonitete zavarovanca in moči motorja vozila ali nosilnosti vozila ali prostornine motorja vozila, odvisno od tipa vozila

Ostanite v stiku z nami.

Prijavite se na naše elektronske novice iz sveta Mercedes-Benz:

Prijava

Vaš kontakt z nami